Morten Lützhøft – om skuespilleren

Skuespilleren Morten Lützhøft kan ses i anden sæson af tv-serien ”Broen”. Her kan du læse et portræt af skuespilleren…
Morten Lützhøft, som ifølge imdb.com har det fulde navn Morten Piras Lützhøft, er født d. 16. april 1963 og uddannede sig til skuespiller på Odense Teaters Elevskole fra 1990-1994.
Morten Lützhøft har gjort sig bemærket med roller i tv-serierne ”De udvalgte” (2001), ”Rejseholdet” (2002), ”Ørnen” (2004-2006), ”Forbrydelsen” (2007), ”Anna Pihl” (2007-2008), ”Sommer” (2008), ”Lærkevej” (2009) og ”Den som dræber” (2011).
I 2. sæson af ”Broen” har Morten Lützhøft rollen som Alexander Brandstrup, der er karriereminded, ambitiøs og gift med Caroline (spillet af Lotte Munk). Han holder af Caroline men efterhånden keder han sig i hendes trygge rammer. Tanken om at blive skilt er dog stadig meget langt fra ham, og generelt er han tilfreds med sin tilværelse. ”Broen 2” vises på DR. Man kan også vælge at se 2. sæson af ”Broen” ved at streame serien online på DR’s hjemmeside.
Filmroller har Morten Lützhøft også haft, eksempelvis er han med i filmene ”Ondt blod” (1996), ”Mørke” (2005) og ”Hvid nat” (2007).
Informationer, som drejer sig om hvor vidt Morten Lützhøft har en kæreste eller er gift og om han har børn, har vi ikke fundet.
Lene Seested, som har sit eget castingfirma ved navn Panorama Agency, har i 2010 udtalt følgende til BT om Morten Lützhøft: “Han har stor erfaring med tv-serier. Han er sådan en skuespiller, som er virkelig god som bad guy, men har også udseendet til at være ordentlig og moralsk.”
Morten Lützhøft har spillet med i teaterstykker, bl.a. i ”Les Miserables”, ”Grease” og ”Cyrano” på Aalborg Teater, ”Vielsen” på Odense Teater, ”Drengene i Skyggen” på Edison, ”Woyzeck” på Betty Nansen og ”Stormen” på Kaleidoskop.
Kilder: Dr.dk, danskefilm.dk, imdb.com, BT

Sidevisninger i alt