Stephanie Leon – Om skuespillerinden

Blogonline bringer her et portræt af skuespillerinden Stephanie Leon, der lige nu kan opleves i “Broen II” som miljø-aktivisten Mathilde Madsen.
Stephanie Leon er født d. 15. oktober 1984 og har – trods sin unge alder – medvirket i en lang række danske film, tv-serier og julekalendere. Hun debuterede i “Tøsepiger” fra 1996, hvor hun spiller den ene af tøserne i filmen; Maj-Brit. Samme år medvirkede Leon i TV 2 Julekalenderen “Krummernes Jul” som nissepigen Nova.
Stephanie Leon har været afklædt i efterhånden mange danske film bl.a. “Bagland” og “Råzone, men så vidt vi ved har Stephanie Leon aldrig optrådt nøgen i danske film.
I 2003 modtog Stephanie Leon  ”Den Gyldne Svane” ved Copenhagen Film Festival for bedste kvindelige hovedrolle i filmen “Bagland”, hvor hun spiller rollen som Mille.
Til B.T. fortalte Stephanie Leon efterfølgende, at hun faktisk slet ikke ville være skuespiller, og hendes drøm var at blive sygeplejerske: “Jeg kan godt lide faste rammer. Jeg vil vide, hvornår jeg har fri og kan planlægge efter det. Og det ved man aldrig, når man laver film. Der er ikke særlig meget tid til veninderne. Især ikke når man har en hovedrolle. Og kæresten. Det ødelægger forholdet lidt. Når man laver film, bliver det éns egen lille verden med holdet. Og når man kommer hjem, er man bare træt.”
Sideløbende med skuespilkarrieren har Stephanie Leon da også uddannet sig til Social- og sundhedshjælper og arbejdet som hjemmehjælper.
Vi ved ikke om Stephanie Leon har en kæreste.

Sidevisninger i alt