Lotte Andersen – Om skuespillerinden

Skuespillerinden Lotte Andersen er blandt de medvirkende i anden sæson af ”Broen”. Her kan du læse mere om skuespillerinden…
Lotte Andersen er født d. 18. marts 1963 i Rødovre. Hendes fulde navn er Lotte Merete Andersen. Lotte Andersen er datter af direktør Erik Andersen og hustru Solveig Søndergaard.
Lotte Andersen har været gift med Kim Bodnia. Sammen har de et barn, nemlig sønnen Louis Bodnia Andersen. Lotte Andersen blev skilt fra Kim Bodnia og er nu kæreste med den 11 år yngre Rasmus Møller, der er direktionsassistent i Cowi.
Lotte Andersen fik i år 2006 konstateret hudkræft. Hun er den dag i dag rask.
I 2010 udgav Lotte Andersen sit eget musikalbum kaldet ”Hjemmefra” (har inspiration fra pop, blues og country). Tekstuniverset på albummet er befolket af mennesker og dyr, der lever mellem to verdener, og i det hele taget kredser albummets sange om mødet med det fremmede.
Vi er ikke klar over, om Lotte Andersen har optrådt nøgen på billeder eller i film.
Lotte Andersen har bl.a. været med i filmene ”Nattevagten” (1994), ” Min søsters børn” (2001), ”Min Søsters børn i sneen” (2002), ”Min søsters børn i Ægypten” (2004, spiller Irene Flinth i Min søsters børn-filmene), ”Oh happy day” (2004) og ”Undskyld jeg forstyrrer” (2012). Lotte Andersen har medvirket i to tv-julekalendere, nemlig ”Juletestamentet” (1995) og ”Jul i Valhal” (2005). Desuden kan man eksempelvis opleve hende i tv-serierne ”Strisser på Samsø” (1997), ”Album” (2008) og ”2900 Happiness” (2008-2009).
I anden sæson af ”Broen” har Lotte Andersen rollen som Bodil Brandstrup, der er forlægger med eget forlag i København. Hun er selvstændig og nyder singlelivet. Claudio er hendes faste escortfyr, som hun ringer til, når hun gerne vil have sex. Hun er socialt anlagt. Hun er storesøster til Caroline (spillet af Lotte Munk). ”Broen 2” vises på DR. Man kan også se serien ved at streame den online på DR’s hjemmeside.
Lotte Andersen debuterede som dokumentarfilminstruktør i 2010 med filmen ”Sange fra Ilulissat” (om teenager-livet i Grønland). Filmen er blevet vist på DR2. I 2012 viste DR1 dokumentarfilmen ”Den sidste Udvej – beretninger om overlevelse” (er om fire danskere med selvmord bag sig, der bryder tavsheden og fortæller, hvorfor de valgte livet), som Lotte Andersen har instrueret og produceret. Lotte Andersen er medejer af lydbogsselskabet MOMO.
Lotte Andersen har spillet på en del teatre, bl.a. Østre Gasværk, Betty Nansen, Husets Teater, og Århus Teater. Lotte Andersen har været med i Dr. Dante-forestillinger, eksempelvis “Gasolin” (1994), “Halløj på indlandsisen” (1995), “Paradis” 1997, “Længe siden” (1999), “Snedronningen” (1999) og “Lillerød” (2001).

Sidevisninger i alt