Jakob Oftebro – om skuespilleren

Skuespilleren Jakob Oftebro er aktuel i 2. sæson af DR’s tv-serie ”Broen” – og i den anledning bringes et portræt af Jakob Oftebro…
Skuespillerdrømme gik i opfyldelse
Jakob Oftebro er en norsk skuespiller (er født d. 12. januar 1986 i Oslo). Han er uddannet på Statens Teaterskole i Norge 2004-2007 – allerede som 18-årig kom han ind på teaterskolen. Herudover har Jakob Oftebro taget 4. år (2007-2008) på Statens Teaterskole i Danmark. Hans højde er 181 centimeter.
Sexet skuespiller med kæreste
Ifølge en artikel fra vg.no i 2012 har Jakob Oftebro en kæreste, idet han i flere år har dannet par med Pia. I 2012 blev Jakob Oftebro af modemagasinet ELLE kåret som Norges mest sexede mand. Vi er ikke klar over om Jakob Oftebro har et barn eller børn eller om han har optrådt helt nøgen. Vi kan dog fortælle, at han har bar overkrop i filmen ”Kon-Tiki” (2012).
Uddannet sammen med kendte danskere
Til CPHCULTURE fortæller Jakob Oftebro følgende om, at han både er uddannet i Norge og Danmark: “Mens jeg var på teaterskole i Norge, søgte jeg så ind på Statens Teaterskole i København. Jeg havde lyst til at prøve at bo i et andet land og uddanne mig noget mere. Og da der var en, der stoppede, kom jeg ind og fik lov til at tage det sidste år med skuespillere som Casper Crump og Pilou Asbæk.”
Skuespiller-far
Det med skuespillet har Jakob Oftebro ikke fra fremmede – han er søn af skuespilleren Nils Ole Oftebro, der har været med i film og teater. Også i danske forestillinger – heriblandt i Henrik Ibsens “Når Vi Døde Vågner” på Betty Nansen Teatret.
Spiller chef i ”Broen 2”
Jakob Oftebro er aktuel i anden sæson af tv-serien ”Broen”, som er på 10 afsnit. I serien spiller han Mads Nielsen, som er chef for terrorcellen, som også består af Niklas, Katarina og Mathilde Madsen (spillet af Stephanie Leon), som han har været kæreste med i et år. Han er vant til at bestemme og kræver respekt. Han er paranoidt anlagt, har psykopatiske træk og en baggrund som miljøaktivist. 2. sæson af ”Broen” sendes på kanalen DR søndage. ”Broen 2″ begynder i slutningen af september 2013. Man har også mulighed for at se “Broen II” online ved at streame afsnit på DR’s hjemmeside. Har man ikke set den første sæson af ”Broen” kan man se denne sæson på DR’s hjemmeside eller købe den på dvd.
”Lev Stækt” og ”1864”
Jakob Oftebro spiller Martin i Christian E. Christiansens spillefilm ”Lev Stærkt”, som forventes at få premiere i 2014 og som har Cyron Bjørn Melville i rollen som Nikolaj. ”Lev Stærkt” handler om Nikolaj og Martin, der lever livet i overhalingsbanen. Men deres livsførelse får dog fatale konsekvenser.
I tv-serien ”1864” – som er om Slaget på Dybbøl d. 18. april 1864 og instrueret af Ole Bornedal – har Jakob Oftebro en af hovedrollerne. Serien sendes i 2014 på DR og er en af de dyreste danske tv-serier nogensinde; ifølge Politiken har serien et budget på over 170 millioner kroner og indspilles bl.a. i Tjekkiet og på Fyn. Serien er baseret på anmelderroste bøger af Tom Buk-Swienty.
Mungopark-stykker
Jakob Oftebro har spillet med i forestillinger på teatret ”Mungo Park”, bl.a. i hævndramaet ”Spasser hund kanin” (spillede hævnlysten bror), alderdomsdramaet ”Den allersidste dans” og ”Sandholm” (handler om asylforhold). I Norge har Jakob Oftebro været med i ”Gift” på Rogaland Teater.
Mulighed for filmoplevelser med Jacob Oftebro
Jakob Oftebro kan ses i filmene ”Frihedskæmperen Max Manus” (originaltitel “Max Manus”, 2008) og i ”Kon-Tiki” (2012), hvor han spiller den rejsende Torstein Raaby. ”Kon-Tiki” er Oscar- og Golden Globe-nomineret og har i øvrigt den danske skuespiller Søren Pilmark på rollelisten. Jakob Oftebro er blandt de medvirkende i tv-serierne ”Hvaler” (2010) og ”Erobreren” (2012). Så man kan sige, man har en god mulighed for at opleve Jakob Oftebro i film/tv-serieregi.

Sidevisninger i alt